ENERGY TRANCEDANS (1)

Energy Trancedans is een eeuwenoud sjamanistisch gebruik waarbij je in een dans door ritmische, vaak oeroude, muziek en een speciale ademhalingstechniek uiteindelijk in een trance (dit is een andere staat van bewustzijn) kan raken. Van oorsprong werd de dans gebruikt als genezingsmethode en om in contact te komen met diepere lagen in jezelf. Het belangrijkste doel van Energy Trancedans is heling, plezier, inspiratie, inzicht en viering.

Energy Trancedans kan je helpen om bepaalde (overbodige) overtuigingen en/of gewoonten los te laten, ook kan het je helpen of ondersteunen bij een overgang in je leven (m.b.t. een baan, relatie, een seizoen...).


Een trancedans begint met een intentie: je kunt bijvoorbeeld dansen om een inzicht te krijgen of om iets te verwerken. Onverwerkte emoties of spanningen kunnen zich tijdens de dans ontladen en er kunnen gedachten en/of beelden in je opkomen. Neem eventueel een krachtvoorwerp (sieraad, foto, beeldje o.i.d.) mee om je intentie extra kracht te geven.

We maken gebruik van een blinddoek: dit helpt je in trance te raken. Doordat je een blinddoek draagt wordt je aandacht naar binnen gericht: op je innerlijke wereld, je diepere behoeftes en verlangens. Ik raad je aan je eigen blinddoek/ bandana/ sjaaltje mee te nemen.