STEMCREATIE | reacties (3)

Bart: "De Klankmarathon was heerlijk. Ik ben de hele avond nog in een weldadige en ontspannen roes geweest. Ik heb het allemaal erg fijn gevonden: in het moment zijn, kunnen en willen reageren op wat er om mee heen gebeurd met soms een kortstondig roesgevoel, maar ook met teleurstellingen en frustraties, zoals het leven is. De rust en kalmte om dingen te laten gebeuren en misschien wel belangrijker: de dingen niet te laten gebeuren. Na afloop voelde ik me een geheel met de anderen……Het is fijn om me te realiseren dat werken met mijn stem me een geweldige mogelijkheid biedt om mijn eigen wereld te realiseren en uit de schaduw in de zon te stappen.”


Amari: "Als je mij nu zou vragen om mee te doen met de Klankmarathon voel ik onmiddellijk een vreugdevolle JAAAA. Het heeft een diepe waardevolle indruk achtergelaten. Vol verbazing en ontroering, vol stevigheid en zachtheid, vol eigenlijk van mij Zelf, dat ik er Ben! Vol Leven! Vol en Ledig. In mijn gevoel, in mijn beleving ben ik voor het eerst van mijn leven, heel dicht bij mijzelf gebleven met mensen, geluiden en waarneming in allerlei lagen die ik voelde. Een héél dichtbij in afstemmen wat er in mij getoond werd in gevoelstoon en gevoelsklank en ik haar liet horen of in stilte met haar was. Het voelt heel dierbaar om in zo een diepe toestemming te zijn dat alles er mag zijn zoals het zich aandient. Het voelt heel dierbaar om zo in contact met mijzelf te zijn zonder dat ik iets moet of aan iets moet voldoen. Het voelt heel dierbaar om in deze laag in contact met mensen te zijn, in aanwezig zijn, of in wisselwerking met elkaar, in stille verbondenheid of in speelse verbonden gekkigheid. Ik voel mij heel dankbaar dat de mens zo met elkaar verbonden kan zijn en dit een prachtige communicatievorm is heel dichtbij het Hart. Nu nog voel ik klanken in mij leven vanuit deze klankmarathon, zij draagt mij in haar stilte, zij draagt mij in haar dankbaarheid, zij draagt mij in haar volle vreugde. Ik voel mij heel erg blij! ”


Marloes: "Het is alsof er door de Klankmarathon druk van de ketel is gehaald waardoor ik beter en dichterbij kan en wil luisteren. Voor mij een heel waardevolle ervaring.”


Irma: "Het was een heerlijk gevoel na de eerste oefening waarna ik even ging liggen. Zo ontspannend, alsof het maken en horen van eigen geluid mijn gedachten stop lieten houden. En ook daarna nog. Verder voelde ik me aan het eind van de ochtend ruimer en ook dat heeft nog een tijd aangehouden.. Ik kom zeker nog een keer geluid maken bij je. Het beviel me goed en was minder eng dan ik dacht .”